Diensten

Zoekopdracht

U heeft het besluit genomen; u bent opzoek naar een woning, kasteel of ruïne in Frankrijk. Maar na uren achter de computer om vele vastgoedwebsites af te struinen en weer geen antwoord op uw email van de Franse makelaar zakt de moed u in de schoenen. En mocht het al lukken om afspraken te maken voor bezichtigingen gaat u teleurgesteld naar huis en is uw verre rit naar Frankrijk voor niets geweest. De summiere advertentie tekst en de weinige foto’s heeft u op het verkeerde been gezet. Dit is wat wij vaak horen van onze klanten.

Om uw zoektocht naar een geschikte woning te vergemakkelijken kunt u ons een zoekopdracht geven. Wij bieden u professionele ondersteuning en ik ga op zoek voor u. Wat ons onderscheidt van de tradionele makelaars in Frankrijk is dat wij u echt onafhankelijke begeleiden met aangename tarieven. U vindt dan ook geen woningen op onze website. Wij zoeken voor u vooral op lokale advertenties en webssites maar uiteraard ook de bekende grote platforms en particuliere verkoopsites en ons uigebreide netwerk.

Met een telefonische kennismaking en uitgebreide intake bespreken wij uw wensen en in welke prijsklasse u zoekt. Een vakantie huis of voor permanente bewoning, een bedrijfspand, een stuk grond, gloednieuw of een echt klushuis, ver van de bewoonde wereld of juist in een stadje.

Ik geef u via de e-mail een regelmatig een overzicht van aantal opties die we samen doornemen. Zo kom ik steeds dichter bij uw droomhuis. Waar nog onduidelijkheid is vragen wij voor u extra informatie op zodat er een geschikte selectie overblijft.

Pre-Bezichtiging

Om uw kostbare tijd te besparen kunnen wij voor u een pre-bezichtiging maken. We maken een afspraak met de verkoper/aanbieder. We nemen ter plaatsen extra foto’s en eventueel video filmpjes en kijken naar de technische en bouwkundige staat. Praten met de buren en brengen een bezoekje aan het gemeente huis. Alles zodat u goed voorbereid bent en het echt de moeite waard is om af te reizen naar Frankrijk en grote kans dat uw droomhuis er dit keer wel bij zit.

Aankoopbegeleiding

Aansluitend aan een zoekopdracht, of als u zelf een woning gevonden heeft en u voelt zich onvoldoende vertrouwd met de franse taal of wetgeving dan zijn wij u graag van dienst bij de administratieve en juridische proces om uiteindelijk de acte te ondertekenen bij de notaris.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Particuliere verkoop ondersteuning

Wist u dat ruim 30 % van de woningen in Frankrijk tussen particulieren verkocht wordt zonder tussenkomst van een makelaar? Steeds meer huiseigenaren weten de weg te vinden via platforms op internet als socialmedia, leboncoin.fr, pap.fr en andere vastgoedwebsites om hun woning te koop aan te bieden.

Voor veel Nederlanders en Engelse huiseigenaren staat dit nog in de kinderschoenen maar is meer en meer een nieuwe trend. De weg naar een Franse makelaar is vanwege de taal vaak niet voor de hand liggend. Een makelaar inschakelen is niet verplicht. Door internet en social media is het eenvoudig geworden om zelf een woning te presenteren. Soms beter dan een Franse makelaar. Een eigenaar kent de woning en de omgeving als geen ander en is prima in staat om potentiële kopers van informatie te voorzien.

Wij ontzorgen

Nog voordat u start met het op de markt brengen van uw woning hebben wij graag contact om u gratis van tips te voorzien.

Ook om als particuliere verkoper een goed begrip te krijgen van relevante regels en voorschriften in Frankrijk voorzien wij u graag van advies zodat u met een gerust hart het uw eigen verkoopproces kan starten.

En heeft u eenmaal een koper gevonden dan ontzorgen wij u bij het administratieve en juridische traject. Samen met de notaris zorgen we voor de wettelijk verplichte documenten, compromis de vente, en zijn aanwezig als uiteindelijk de acte wordt getekend bij de notaris.

Kijk hiervoor naar onze tarieven.

Oriëntatiedag

Een huis kopen in een ander land is een groot avontuur. Als u aarzelt over het kopen van een huis, de streek of zelfs de keuze voor Frankrijk bent u bij ons van harte welkom.

Speciaal voor u organiseren wij een oriëntatiedag. U heeft deze dag uitgebreid de gelegenheid kennis te maken met de streek en de huizen in de regio. Natuurlijk gaan we uitgebreid in op praktische, administratieve en juridische zaken en geven wij u advies op maat. Er is deze dag volop gelegenheid om met ons te spreken over uw persoonlijke wensen.

We ontmoeten elkaar ’s morgens op een samen afgesproken plek. De dag begint met koffie en uitleg over de verschillen en overeenkomsten tussen een huis kopen in Nederland en Frankrijk. We bespreken uitgebreid hoe uw droomhuis er zou kunnen uit zien, en waar het zou kunnen staan. Daarna gaan we picknicken of lunchen in een restaurant. Dat geeft de gelegenheid iets van de omgeving te zien en de keuken van de Limousin te leren kennen.

Na de lunch gaan we verder met het verkennen van de streek en bezoeken we enkele huizen, afgestemd op uw wensen en budget. Met een beetje geluk is er wel een streekmarkt of een brocante, ook een leuke manier om iets meer te weten te komen over de cultuur van het gebied.

Aan het eind van de dag heeft u een schat aan informatie en heeft u een goed beeld van de regio, de prijzen en de mogelijkheden. En niet onbelangrijk u heeft de Limousin kunnen beleven en proeven.

Vraag ons naar de data en een offerte op maat

Wat als u u uw woning in Frankrijk wilt verkopen en geschikte makelaars zoekt voor de verkoop.

Toch liever een lokale makelaar inschakelen voor de verkoop van uw woning maar, door soms de taal, niet goed weet hoe dit aan te pakken? Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste makelaars. In Frankrijk is het heel gebruikelijk om uw woning bij meerdere makelaars in de verkoop te zetten. Hier zijn voor u als verkoper, bij deze makelaars, geen kosten aan verbonden.

Kijk voor de verschillende opties naar onze tarieven Of bel ons voor de mogelijkheden en uw vragen.

Overige diensten

  • Aanmelden nutsvoorzieningen
  • Openen bankrekening
  • Opstalverzekering
  • Septic tank perikelen
  • Overige vragen? Laat het ons weten

Kijk voor de verschillende opties naar onze tarieven Of bel ons voor de mogelijkheden en uw vragen.